ПАРК МОЛ СТАРА ЗАГОРА

Лято с книга в ръка

(Част 2)

С нашите партньори от книжарници “Сиела“ подбрахме и Ви представихме най-актуалните и добри заглавия на издателството за лятната отпуска. Нека Ви припомним кои са книгите, които ни препоръчаха от „Сиела“ като летни хитове:

ХУМОР – „У майкини”, Иво Сиромахов
РОМАНС – „Красиво безразсъдство”,  Л. Дж. Шен
ПРИКЛЮЧЕНИЕ – „Как да остана жив”, Беър Грилс
ТРИЛЪР – „Плячка”, Гейбриъл Бергмоузър 
КРИМКА – „Загадката на клиника „Стийн”, П. Д. Джеймс
ПОЛИТИКА И ОБЩЕСТВО – „Страх. Доналд Тръмп в Белия дом”, Боб Удуърд
ЮНОШЕСКО ФЕНТЪЗИ – „Приказка за Долната земя”, Ирена Първанова

Днес разширяваме списъка с хитовите заглавия и на други издателства, които също можете да закупите в книжарница „Сиела“,  Парк Мол Стара Загора.

За любителите на българската литература препоръчваме дълго чакания нов роман на писателя Георги Господинов „Времеубежище“ на издателство „Жанет 45“ и „Живот в скалите“ на Мария Лалева, издател „Книгомания“.

„Времеубежище“, Георги Господинов, „Жанет 45

Преди време „Физика на тъгата“ улови две ключови състояния днес – тъга и емпатия, сега „Времеубежище“ ни кани да поговорим за света от вчера и света утре. За дома и клиниката на този свят. Ще срещнем отново познатия ни герой Гаустин, който тук взема нещата в свои ръце. Героят, който прекосява времената като река, се е посветил на една мечта - да лекува чрез минало. Неговата клиника за минало се превръща в убежище за губещите памет. Докъде може да се разрасне тази мечта или обсесия? Колко минало може да понесе човек? В началото залогът е една клиника, в краят на романа – един континент. Ще видим как се живее във възстановка, какво става, ако се вдигне априлско въстание в Борисовата градина или осъмнем, марширувайки пред мавзолея. Къде в София обучават „статисти за революции“? Романът ни води из Цюрих, София, Виена, Сараево, Бруклин и други места и времена. А страшното и смешното в тази книга вървят ръка за ръка. Има страници, които разсмиват и стряскат едновременно.

„Живот в скалите“, Мария Лалева, „Книгомания“

Романът на Мария Лалева „Живот в скалите" е драматична история между философията и притчата, между живота и смъртта.

Провокира читателя да задава въпроси, да намира лични отговори, да преживее най-силните човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.

И още заглавия в списъка:

„Ветрове над Камино“, Джон Гришам, Издателство „Обсидиан“

Брус Кейбъл, собственик на книжарница, се подготвя за завръщането на писателката Мърсър Ман, чийто втори роман е станал бестселър. Но ураганът Лио обърква плановете на всички. „Ветрове над Камино“ на Джон Гришам е неустоимо приключение.


„Сбогом и до скоро“, Джефри Дивър, Издателство „Ера“

Единственият начин да изкараш някого от тази организация е... да влезеш в нея. В пустинята на щата Вашингтон следотърсачът Колтър Шоу е по следите на двама млади мъже, обвинени в ужасно престъпление. Но преследването му предприема шокиращ и трагичен обрат. Търсенето на отговори отвежда Шоу до мистериозна организация под властта на опасен лидер.
Колтър се присъединява към нея под прикритие, рискувайки всичко. Скоро открива, че някои от членовете на групата няма да се спрат пред нищо, за да запазят тайните си скрити. И да се уверят, че Колтър и близките му ще кажат "сбогом" завинаги.


„Марлене в търсене на любовта“, Кристофър Гортнър, ИК„Емас“

Тя е легенда, тя е Марлене Дитрих.
Двайсетте години на ХХ век. Преди сто години сърцето на Германия, Берлин, пулсира с нечуван и невиждан ритъм. Всяко кафене е сцена, всяка сцена е родно място на нови писатели и актьори, всеки актьор живее, като че ли това е последният му час. Въртят се интриги, върти се любов, Берлин се върти в бясна въртележка и ражда ново изкуство, останало до днес в златните страници на човечеството.
Берлин ражда и Синия ангел. Една никому неизвестна, интелигентна млада жена, не успяла да покори музикалните сцени с цигулка, покорява филмовите сцени със своя опушено-еротичен глас, със своя огнен темперамент и талант, с неповторимо дълбокия си поглед и не на последно място с ... умопомрачителните си крака. Берлин ражда звезда и става тесен за нейните измерения. Берлин ражда Марлене Дитрих и я дава на света


„Преследвачът“, Ларш Кеплер, Издателство „Ентусиаст“

Разтърсващият пети трилър от бестселър поредицата за разследванията на Юна Лина ще ви остави без дъх с фино заплетения си сюжет и смразяващо напрежение.

СПУСНЕТЕ ЗАВЕСИТЕ!

В Отдела за криминални разследвания на Стокхолм е получено видео, показващо млада жена, която е в дома си и очевидно не подозира, че някой я наблюдава. Полицията не го приема сериозно... докато не я откриват убита .

ЗАКЛЮЧЕТЕ ВРАТАТА!

Когато пристига следващото видео, детектив Марго Силвърман отчаяно се опитва да идентифицира жертвата. Но е твърде късно. Защото по времето, когато записът е изпратен, убиецът е вече в дома?

ПРЕДИ ДА Е СТАНАЛО ТВЪРДЕ КЪСНО!

Скоро Стокхолм е в хватката на ужаса. Коя е следващата мишена на Преследвача?

Ярък, дълбоко интуитивен психотрилър, който се гмурка в най-дълбокото на човешкото подсъзнание и изплува с история за обсебваща любов, секс и вледеняващи обрати.

Книгите, които Ви препоръчваме са различни като жанрове, но всичките до една са увлекателни и вдъхновяващи. Парк Мол Стара Загора и книжарници „Сиела“ Ви пожелават хубаво лято и приятно четене!

публикувано: 2020-07-30